Kindercoaching

.Wanneer is kindercoaching effectief?

Kinderen van nu hebben het niet altijd even makkelijk. Er wordt soms heel erg veel van ze geëist: op school moeten ze goed presteren, ze willen met vriendjes spelen, thuis luisteren naar papa en mama en dan ook nog lief zijn tegen je broertje en zusje. Als je dan al niet zo lekker in je vel zit, kan dit ervoor zorgen dat het kind zich ‘anders’ gaat gedragen. Hij of zij is vaker boos, juist erg stil of gaat ineens onrustiger slapen. Ook kunnen ze op school achterblijvende resultaten hebben. Dit terwijl je zeker weet dat je kind het wel kan, maar bijvoorbeeld net op een andere manier leert dan dat er wordt aangeboden op school.

Als ouder kan je dan niet precies achterhalen wat er aan de hand is, maar je voelt dan dat jouw kind ergens hulp bij nodig heeft. En omdat je het als ouder niet allemaal alleen hoeft te doen, ben ik daar om jou en jouw kind hierbij te helpen. Samen achterhalen we wat er precies in de belevingswereld van het kind afspeelt en hoe ik hier o.a. bij kan helpen.

Werkwijze

Mijn kindercoaching vindt altijd plaats bij de paarden in de buitenlucht. Dit is vaak een hele fijne omgeving voor de kinderen: er zijn weinig prikkels, we hoeven elkaar niet direct aan te kijken en je hebt altijd een paard om je heen om te kunnen aaien als je even het niet meer weet. Samen met het paard gaan we activiteiten en spelletjes doen. Voorbeelden hiervan zijn een parcours lopen, een hindernis bouwen of juist even rustig borstelen. Alles is mogelijk, net wat jouw kind en het paard nodig hebben op dat moment.

Voordat we de intake plannen, vind ik het altijd fijn om eerst even telefonisch kort de situatie te bespreken zodat we kunnen inschatten of ik jullie kind kan helpen. Indien dit het geval is, plannen we de intake en stuur ik jullie het intakeformulier toe. Dit intakeformulier neem je mee naar de intake en dit bespreken we dan. Ook laat ik je dan onze mooie locatie zien en kunnen jullie inschatten of dit de plek voor jullie kind is. De sessies die na de intake volgen, zijn individuele kindercoachsessies of trajecten.

Er wordt niet op het paard gezeten en je hoeft ook geen ervaring te hebben met paarden of paardrijden. Zelfs als je paarden eng of spannend vindt, kan paardencoaching een hele fijne manier zijn om je kind zijn zelfvertrouwen te vergroten.

Omdat mijn paardencoaching altijd buiten plaats vindt, is het verstandig om hier rekening mee te houden met de kleding van je kind. Kleding en schoenen die vies mogen worden zijn geen overbodige luxe en zijn juist fijn voor het kind. Dan kan hij of zij zich ‘ongeremd’ storten in het coachproces.

De coaching is voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar. Ik bied individuele coachsessie of coachtrajecten aan, maar ook een weerbaarheidstraining en gezinscoaching.  Een nauwe samenwerking met de ouders, de leerkrachten, intern begeleiders en andere betrokkenen is tijdens dit traject van belang om het succesvol te laten maken. Dit alles bied ik aan in de regio Woerden, Bodegraven, Kamerik, Utrecht, Mijdrecht en Nieuwkoop.

Voor de ouders

Omdat je als vader of moeder vaak veel op je bord hebt, kan het soms helpen om met iemand anders over je kinderen of andere opvoedkundige kwesties te praten. Ik bied graag een luisterend oor en hulp waar nodig. Zeker tijdens het coachtraject van je kind, kan er ook veel bij jou los komen. Zowel tijdens als na het coachtraject ben je bij mij altijd welkom voor een individueel gesprek. Ook dit kan in combinatie met paardencoaching. Schroom niet om hiervoor contact op te nemen.

Tarieven

Telefonisch kennismakingsgesprek Gratis
Intake gesprek Gratis
Traject: 3 coachsessies € 240
Traject: 5 coachsessies € 395
Losse coachsessie € 80

Goed om te weten:
- Een coachsessie duurt 1 tot 1,5 uur
- Coachsessies kunnen tot 36 uur voor aanvang kosteloos worden geannuleerd. Hierna wordt de coachsessie alsnog in rekening gebracht.