Coaching voor moeders 

Moeder zijn is het mooiste maar ook het zwaarste wat ik ooit heb meegemaakt 

- Thara, coach én moeder - 

Vind jij het moederschap het mooiste wat je ooit hebt meegemaakt maar tegelijkertijd ook het moeilijkste? Heb jij moeite met het vinden van een goede balans tussen goed voor jezelf zorgen en een leuke en fijne mama zijn voor je kids? Wil jij die mama zijn die het echt leuk vind om moeder te zijn, maar lukt dat niet door je eigen overtuigingen?

Voor mij als moeder zijn deze gevoelens in heel herkenbaar. Het moederschap overkwam mij, letterlijk én figuurlijk. Ik was namelijk relatief onverwacht zwanger van mijn dochter en ik heb in 9 maanden mijn hele leven om moeten gooien. Praktische dingen waren natuurlijk zo geregeld maar het mentale gedeelte heeft bij mij veel langer geduurd.

Ik voelde me verward als moeder en tegelijkertijd was ik iedere keer ontzettend verliefd als ik naar mijn dochter keek.

Ik voelde me geïsoleerd en eenzaam als moeder en tegelijkertijd was mijn dochter alles wat ik op dat moment nodig had.

Ik voelde m’n oude leventje steeds meer verdwijnen en tegelijkertijd was mijn nieuwe rol als moeder hetgeen wat op mijn lijf was geschreven.

Ik krabbelde er weer bovenop. Onder andere doordat ik mijn opleiding tot paardencoach had afgerond en daarna een opleiding tot kindercoach had gevolgd. Ik voelde me weer meer mezelf en had een fijne balans in ons gezin gevonden.

Ongeveer anderhalf jaar na mijn dochter, kwam mijn zoontje en toen kwamen al de gevoelens die ik bij me dochter ervaarde weer omhoog. Daar gaan we weer dacht ik, maar ik heb me toen veel beter staande gehouden. Hoe kwam dat?

Ik ging effectief aan de slag met mijn eigen patronen van vroeger, Dit deed ik natuurlijk niet alleen maar ik nam andere coaches in de armen. Ik ging om met andere moeders, jong en oud, en we deelden ervaringen en verhalen. Ik voelde me niet meer alleen in mijn gevoel en maar ik werd juist begrepen en ondersteund.

Dit wil ik jou als moeder ook laten ervaren! Laten ervaren hoe het is om gezien en gehoord te worden zonder dat er direct een oordeel over je wordt gegeven. Dat je gewoon even mag spuien hoe je je voelt, welke spiegel je kinderen je voorhouden of wat je partner doet of juist niet doet. Dat het er gewoon mag zijn en je er daarna wat mee kan doen.

Want iedere fase in het moederschap brengen weer nieuwe pijnpunten bij jou naar boven. Van de baby fase, tot de twee-is-nee-fase, naar een kleuter met een eigen zinnetje en vervolgens een bijna puber tot echte puber.

Én dat is het gene waar ik jou bij kan ondersteunen. Samen gaan we aan de slag met de gevoelens, de pijnpunten en andere moeilijkheden die jij ervaart in het ouderschap. Zodat jij jezelf als moeder écht leert kennen. Je sterke en zwakke punten.

Hoe je reageert in situaties als je moe of overprikkeld bent.

Hoe je er voor kan zorgen dat je momenten voor jezelf inplant waarbij je even kan opladen.

Hoe je ervoor kan zorgen dat jij zelf in balans bent en je gezin dus ook.

Dit gaan we niet doen door alleen maar samen aan een tafeltje te zitten met een kop thee. Nee, we gaan hiermee aan de slag bij de paarden. Ik zet namelijk paarden in bij mijn manier van coachen, paardencoaching dus. In de buitenlucht gaan we samen met de paarden praktisch aan de slag waardoor je direct met inzichten naar huis kan.

 

De voordelen van paardencoaching:

 • Een paard oordeelt niet en zal altijd puur reageren
 • Zoals jij bij de paarden doet, zo doe je ook in het echte leven. Je ontvangt hier direct feedback op van de paarden
 • Omgang met dieren zorgt voor het (knuffel)hormoon oxytocine
 • Effectieve en doorslaggevende aanpak: na een paar sessies heb je al veel levens veranderde inzichten gekregen
 • Buiten en in de natuur, geen betere manier om je zintuigen te ontprikkelen
 • Je zit niet statisch tegenover elkaar, maar praat naast elkaar
 • Lees hier meer over waarom ik paarden inzet 

 

Dus als moeder en coach zijnde, ga ik met jou als moeder aan de slag. Samen met de paarden, in de buitenlucht, zodat je na een aantal sessies al direct dingen kan veranderen in je leven. Geen ellenlange gespreken aan een tafel, maar juist een effectieve en krachtige aanpak van een aantal sessies. Dat is waar ik voor sta.

Hoe gaan we te werk?

1.

We hebben een gratis en kort kennismakingsgesprek via de telefoon. Zo kan ik aftasten of ik jou kan helpen en of jij dat ziet zitten.

2.

We spreken een eerste keer af bij mij en de paarden. Dan hebben we een intake en eerste echte kennismaking. Dit is om te kijken of er een wederzijdse klik is.

3.

Is de klik er? Dan beginnen we met een traject van 3 of 5 sessies.

4.

Na afloop van het traject kijken we of we het traject afronden of dat er nog een of meerdere sessies bij komen.

5.

Aan het begin van ieder traject wordt vooraf de factuur naar je opgestuurd.

Aan het eind van een traject heb jij:

 • De handvaten om thuis de moeder te zijn die je wilt
 • De balans terug gevonden in jezelf en dus ook in je gezin
 • Inzicht in wat jouw patronen en triggers in het moederschap zijn
 • Weer plezier in het moeder zijn!

De prijzen

Telefonisch kennismakingsgesprek Gratis
Intake gesprek Gratis
Traject van 3 sessies € 295
Traject van 5 sessies € 495
Losse sessie € 100

Goed om te weten:

- Een coachsessie duurt 1,5 tot 2 uur
- Coachsessies kunnen tot 36 uur voor aanvang kosteloos worden geannuleerd. Hierna wordt de coachsessie alsnog in rekening gebracht