Over mij

Hi! Ik ben Thara 

Coach voor moeders en kinderen, paardencoach maar bovenal ben ik moeder.

Toen ik zwanger was van mijn dochter, kon ik me een goede voorstelling maken van het moederschap. Je zorgt voor je kind, je bent ondertussen een leuke partner, je onderhoudt je (vroegere) vriendschappen en je bent daarnaast ook een stabiele ouder.

Maar niet was minder waar toen ik uiteindelijk écht moeder werd. Er kwam zoveel op me af: de verantwoordelijkheid voor een levend wezentje, het runnen van je huishouden daarnaast, het bijhouden van je relatie met je partner en je eigen sociale leven en ook nog proberen geld op de plank te krijgen.

Dit zorgde ervoor dat ik het mentaal niet altijd even goed trok en boos werd op mijn kinderen of partner. Of ik trok me juist erg terug en liet steeds minder van mezelf horen.

Het moederschap kan als isolerend en impactvol worden ervaren

 

 

 

Het moederschap ervaarde ik daarbij als zeer onbekend terrein. Tijdens de hele zwangerschap en bevalling word je goed begeleid, maar zodra je kind daadwerkelijk is geboren moet je veel zelf uitzoeken als moeder. Niemand weet precies hoe het nu moet maar iedereen heeft wel ergens een mening over. 

Daarnaast vond ik het moederschap erg isolerend. Je woont allemaal in je eigen huis, met je eigen huishouden en moet vooral alles zélf zien te regelen. Terwijl je juist in het moederschap wel wat extra hulp kunt krijgen: een uurtje oppas voor je kinderen door de buurvrouw, een vriendin die wat boodschappen meeneemt voor je of een luisterend oor van je eigen moeder of misschien wel oma.

Het is dan ook niet gek dat veel moeders een mommy burnout ervaren, of op een simpel moment het gewoon allemaal even teveel vinden.

Ook dit heb ik ervaren. Als reeds opgeleid paardencoach, besloot ik me daarom te gaan richten op moeders en hun kinderen.

De paarden zijn altijd al in mijn leven geweest en zodoende besloot ik om in 2019 paardencoach te worden. Niet snel daarna kwam mijn dochter en maakte ik kennis met het moederschap, iets wat ik zo nu en dan behoorlijk moeilijk vond.

Ik heb me door deze moeilijk periode heen gesleept door veel met andere moeders te praten: jong en oud. Ook ben ik bij diverse coaches binnengestapt en heb ik menig boek gelezen over het moederschap.

Ik weet nu hoe ik mij staande kan houden in het moederschap zonder mezelf te verliezen in de zorg voor de kinderen, het huishouden, mijn sociale leven bijhouden en daarnaast ook een leuke partner te zijn.

Ik heb mijn boosheid onder controle, ik weet nu waarom ik boos word en hoe ik dit een eventuele volgende keer kan voorkomen. Ben ik dan toch een keer boos? Dan weet ik dat op een gezonde manier te uiten. Win-win voor mezelf en ik geef het goede voorbeeld aan mijn kinderen

Met de komst van mijn eigen kinderen en mijn interesse in het begeleiden van kinderen, ben ik sinds 2021 ook gecertificeerd kindercoach. Ik ondersteun kinderen o.a. op het gebied van:

  • sociaal emotionele ontwikkeling
  • onbalans in het gezin
  • achterlopen op school
  • thuiszitten


Ik geloof in de holistische aanpak: naast het coachen van het kind, begeleid ik ook de moeders én vaders. Eigenlijk het gehele gezin dus. Want jullie allemaal hebben veel invloed op het welbevinden van jullie kind. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je kind zich weer fijner gaat, jij als moeder lekkerder in je vel zit en je partner ook goed overweg kan met de situatie. De balans in jullie gezin is terug!

Als (kinder)coach en paardencoach ben ik aangesloten bij: