Over mij

Mijn naam is Thara van Winden (1994) en ik ben geboren en getogen op het melkveebedrijf van mijn ouders in Schipluiden. Al van jongs af aan ben ik veel buiten te vinden, met mijn vader mee op pad of gewoon lekker ravotten in de stallen, het zand of de tuin. Wat een heerlijkheid is dat als kind! Toen ik later ouder was, heb ik er dan ook voor gekozen om een agrarische opleiding te doen in Dronten en heb ik vervolgens een aantal jaar in deze sector gewerkt. Hiernaast ben ik nog veel betrokken bij de dagelijkse werkzaamheden op het ouderlijk bedrijf.

Dit is allemaal veranderd toen ik voor de liefde naar Woerden ben verhuisd en mama ben geworden van mijn lieve dochter (2020) en later ook zoon (2021). Door het moederschap heb ik opgemerkt dat mijn kijk op het leven is veranderd en ik nu wil gaan doen wat mij echt energie geeft. Dat is in mijn ogen een combinatie van het agrarische en buiten zijn én iets voor kinderen kunnen betekenen. Omdat ik als kind altijd heel erg heb genoten van het buiten bezig zijn, wil ik dit ook de kinderen van nu laten beleven. Door deze gedachtegang ben ik uitgekomen bij het volgende: ik word kindercoach.

In februari 2021 is deze droom werkelijkheid geworden en ben ik gecertificeerd kindercoach volgens de opleiding Leren Is Zijn. Nu kan ik dus alle kinderen, die net dat steuntje extra in de rug nodig hebben, een stukje begeleiden op dit pad. Mijn manier van coachen bied ik aan in de buitenlucht: lekker met beide voeten op de aarde, met je handen werken en vooral veel dieren en natuur om je heen. Alles is mogelijk is bij mij!

Naast ‘normale’ kindercoach, ben ik ook sinds 2019 gecertificeerd Equine Assisted Coach, oftewel coach met behulp van paarden. Bij mijn ouders thuis ben ik altijd omringd geweest door paarden en heb ik altijd paardgereden tot aan mijn studie toe. Inmiddels zijn de paarden weer terug in mijn leven en blijf ik het fascinerende dieren. vinden Een paard kan niet doen alsof, zoals wij mensen dat maar al te vaak doen, en laat precies datgene zien waar jij tegenaan loopt. Daarom heb ik ervoor gekozen om paardencoach te worden en dit bied ik dan ook veel aan in mijn praktijk. Voor zowel jong, als oud. 

Omdat ik kinderen en de manier waarop kinderen leren erg interessant vind, ben ik sinds 2023 ook gecertificeerd Anders Leren Met Paarden coach. Bij deze methode worden paarden ingezet om de lesstof op een visuele manier (in plaats van auditieve manier) aan de kinderen te laten zien. Hierdoor leren kinderen rekenen, spelling, klokkijken etc., waardoor hun zelfvertrouwen vergroot en de schoolprestaties uiteindelijk ook verbeteren. Ieder kind leert immers anders en de manier hoe het op school wordt aangeboden, is niet altijd de beste manier voor ieder kind. Daarom helpen de paarden en ik hier graag bij!

 

Als kindercoach en paardencoach ben ik aangesloten bij: