De Buitenklas

Ben jij tussen de 8 en 17 jaar en lukt het je niet om (alle dagen) naar school te gaan? Ben je dus een full time of partime thuiszitter in de regio Woerden/Utrecht? Vind je paarden leuk en ben je graag buiten? Ben je niet bang voor een flinke plensbui, modder aan je schoenen of vieze handen? Dan ben je welkom bij de Buitenklas! Je helpt mee met de verzorging van de paarden en hun paardenparadijs. Wat is allemaal nodig om dit stukje natuur en alles wat er leeft gezond en in balans te houden? Je leert heel veel over paarden, hun omgeving en jezelf!

Bij de Buitenklas doe je veel dingen die je niet op school doet. Bij ons leer je niet aan een tafeltje uit een boek, maar door lekker bezig te zijn en alles echt te beleven. We hebben paarden, koeien, kippen, een boomgaard, een verwarmde binnenruimte en veel ruimte om te bewegen. We zitten op een melkveehouderij, ongeveer 700 meter van de openbare weg af, wat maakt dat we veel vrijheid en privacy hebben. Daarnaast hebben we ook veel ruimte om nieuwe dingen samen op te zetten zoals een moestuin, een groot konijnenhok of een bomen- en planten paradijs voor de paarden. Je helpt mee om ons stukje van de wereld een beetje beter en mooier te maken. Je leert veel over paarden, andere dieren en de natuur. Zo groeit niet alleen onze mooie paardenplek maar jijzelf ook. Want je ontdekt veel dingen over jezelf waar je trots op zult zijn. Dingen waarvan je misschien niet eens wist dat je het in je had. Zodat jij ook kunt zeggen ‘Ik kan het!

 

Hoe ziet dit praktisch eruit?

  • Een ochtend in de week, de maandagochtend, ben je van 9.30 uur tot 13.30 uur welkom. Mochten er voldoende aanvragen zijn, dan ben je ook de donderdagochtend welkom. Iedere ochtend werken we volgens een vaste structuur. Je kan dus één of twee ochtenden komen.
  • De locatie is Barwoutswaarder 67 in Woerden, midden in het Groene Hart en vlakbij Utrecht en Gouda.
  • De groepjes hebben een grootte van max. 3 kinderen per ochtend.
  • Het tarief is € 85 per kind per ochtend. Financiering dient door ouders zelf geregeld te worden (particulier, PGB, het samenwerkingsverband, bijdrage van school of de gemeente). Betaling is achteraf per factuur per maand.
  • We beginnen altijd eerst met een telefonisch gesprek met de ouders/verzorgers. Als we denken dat De Buitenklas iets voor het kind is, gaan we een kennismaking inplannen. Als tijdens de kennismaking blijkt dat er een match is tussen mij, het kind en de andere Buitenklassers, kan je definitief deelnemen aan de Buitenklas. De intakeformulieren worden ingevuld en daarnaast gaan we een aparte afspraak inplannen om jouw paardenkrachten in kaart brengen (ook wel de executieve functies genoemd). Hierna ben je van harte welkom tijdens de ochtenden!
  • Na iedere ochtend maken we met alle kinderen een korte terugblik op wat er die ochtend gebeurd is en leg ik alles schriftelijk vast in een beveiligd digitaal programma. In dit programma kan het thuisfront, de docent en/of IB'er ook toegang krijgen indien gewenst.

 

Vanwege mijn zwangerschaps- en bevallingsverlof zal De Buitenklas begin 2025 gaan starten.

 

Klik op onderstaande brochure voor meer uitgebreide informatie over De Buitenklas in Woerden. 

Brochure De Buitenklas - Kindercoach Thara
PDF – 1,2 MB 3 downloads