Anders Leren Met Paarden

Steeds meer kinderen kunnen niet overweg met de huidige manier van lesgeven op school. Ze lopen vast, hebben achterblijvende resultaten en worden bestempeld als leerlingen die 'slecht' kunnen leren. Daarnaast krijgen ze ook geregeld diagnoses als ADD, ADHD, dyslexie, dyscalculie, hoogbegaafd of hooggevoelig. Ondanks veel thuis oefenen en misschien nog wel extra bijles, blijven de resultaten achter. Ondertussen wordt het kind iedere dag  geconfronteerd met het feit dat hij niet goed kan leren en het allemaal niet lukt. Simpelweg omdat de manier waarop de lesstof wordt aangeboden, uit een boekje en aan een tafel, niet bij de leerstijl van het kind past.
Gevolg: het kind verliest zijn zelfvertrouwen, krijgt faalangst en/of bepaalde gedragsproblemen.

Bij Anders Leren Met Paarden ondersteunen we deze kinderen juist! In deze methode worden kinderen vanaf groep 4 met behulp van paarden gecoacht en wordt de lesstof op een leuke manier aangeboden. De lesstof wordt volgens de leerstijl van het kind aangeboden, visueel in plaats van auditief, en zo komen ze erachter dat ze wel degelijk kunnen leren.
Resultaat: het zelfvertrouwen van het kind komt weer terug, de schoolresultaten verbeteren en het kind gaat weer met plezier naar school!

Bij de Anders Leren Met Paarden sessies kan gekozen worden uit de volgende modules:

  • Mindset
  • Spelling 
  • Werkwoordspelling
  • Klokkijken analoog
  • Klokkijken digitaal
  • Tafels
  • Optellen en aftrekken

Voordat de eerste sessie begint, wordt er eerst vastgesteld welke modules het kind gaat volgen. Dit wordt in kaart gebracht door een uitgebreid intakegesprek. Vervolgens kan het kind samen met zijn ouders/verzorgers en eventueel de leerkracht een persoonlijk pakket samenstellen. Dit kan variëren van één losse module tot meerdere modules. Alles gaat geheel op het eigen tempo van het kind en volgens zijn eigen leerstijl wat vooraf in kaart is gebracht. Het is wel verstandig om goed te overleggen met mij welke andere behandelingen of therapeutsessies het kind heeft, om ervoor te zorgen dat het kind niet overbelast wordt.

 

Een sessie Anders Leren Met Paarden kost € 80.
Voor trajecten met meerdere sessies kan een pakket en prijs op maat worden gesteld.

Foto en tekst: Anders Leren Met Paarden